Pixel & prosa

Category: Fotografi

Fredagsfoto v 10

Jag har blivit insprirerad av Peter och hans tumbl Dagens foto. Att ta bilder tränar upp ögat och känslan för form, färg och stämningar. På köpet tränar man upp hjärtats känslighet för vardagsglädje. Detta är veckans skörd. Alla tagna med iPhone. I see nice things and shoot them. With my iPhone. 2010.03.06 Den fine.

Fredagsfoto v 9

När jag ser en bild vill jag ta den nu, nu, nu. Inte tänka på att ha rätt lins eller hålla reda på  ISO-talen. Därför är Iphone den perfekta kameran för mig. Och därför blir inte mina bilder tekniskt perfekta. Men jag njuter av att fånga dem ändå. Jag har blivit insprirerad av Peter och [...]

Finaste snäckan i Göteborg

Hittar du på Järntorget. Och när du kommer nära är det lätt att bli förälskad. (bilden tagen med lånad Nikon D700) —————————————– You find the most beautiful girl in Gothenburg at Järntorget. Isn’t she gorgeous? (I shot the image with Nikon D700, borrowed from here)

Smoliansky i mitt öga

Förra veckan besökte vi Moderna Museet och utställningen Åter till verkligheten. Dokumentära fotografier från fem decennier med tyngdpunkt i sjuttiotalet. P var inte så imponerad, störde sig  på det något fragmentariska upplägget. Själv blev jag mest överväldigad. Där fanns många fantastiska fotografer, även svenska, som jag inte alls kände till.

En fotograf, en ikon och så Rio

Spegel, spegel …

Grevinnan Castiglione var en italiensk agent, mansslukerska och erkänd skönhet i 1800-talets Paris. Tillsammans med fotografen Louis Pierson exprimenterade hon fram modernt modefotografi. Fotografi som skapar illusioner och olika persona.

All lovers hell

Skitig, vacker, öm och kraftfull. Den grova armen mot de blåa rosetterna. Livet fångat på film. En av de vackraste bilder jag vet. Nan Goldin “The hug” Bilden tagen härifrån. …………… Sordid, beautiful, tender and intense. His arm against her blue dress. Life captured. One of my favorite images.

Colour red

En av Peters finaste. ……. One of Peter’s finest images.